Categorie
Schrijf mee op Todio.nl

Voordelige autoverzekering op de korte en lange termijn

Geschreven op 11-11-2012 door Carlijndv

Bent u op zoek naar een voordelige autoverzekering? Zorg er dan voor dat u zowel op de korte als de lange termijn niet teveel betaalt. Met name nu iedereen probeert een zo voordelig mogelijke autoverzekering af te sluiten kunnen er op de lange(re) termijn problemen ontstaan. Op het moment dat u een keer te maken krijgt met schade en de verzekering nauwelijks uitkeert, betaalt u over de totale periode wellicht meer dan bij een iets duurdere verzekering qua premie.

Assumpties voor het voorbeeld

Om een voorbeeld te kunnen maken van de kosten op de korte en de lange termijn gaan we uit van een aantal assumpties:

 • Te verzekeren auto: BMW 1-serie, uit 2004
 • Verzekerde is woonachtig in de provincie Utrecht
 • Verzekerde is 23 jaar, met 1 schadevrijjaar en het rijbewijs vanaf het 18e jaar (pas sinds 1 jaar een eigen auto)

Het gaat in dit voorbeeld dus om een tweedehands auto met een gemiddelde leeftijd, die gereden wordt door een relatief jonge bestuurder. Er zijn nog nooit schades geclaimd, waardoor iedere verzekeraar waarschijnlijk over zal gaan tot acceptatie.

Premies met elkaar vergelijken

Het is natuurlijk verleidelijk om de premies naast elkaar te zetten en niet verder te kijken. In dat geval is AllSecur de beste optie, met een premie van €47,65 per maand. Het eigen risico bedraagt €0 en zowel de beoordeling van de polisvoorwaarden als door de klanten van de website is uitstekend. Ook Klik & Go en Budgio bieden voordelige autoverzekeringen, allemaal gebaseerd op een WA beperkt casco dekking. De meest kwalitatieve verzekering in deze situatie is Ditzo, met een premie van €55,71 per maand. Dat betekent dat de kosten per jaar ruim €96 hoger liggen.

Dekkingen van de verzekeraars

Het is echter verstandig om naast de premie van de verzekeraars ook goed te kijken naar de dekking van de verzekering. Het is daarbij van groot belang dat het onderscheid tussen een WA, WA beperkt casco en WA volledig casco goed gemaakt wordt. De WA autoverzekering is de meest voordelige, maar aan de andere kant ook de minst uitgebreide. Alleen wanneer de dekkingen op een eerlijke manier naast elkaar worden gelegd is het mogelijk om de vergelijking te maken. In dit geval gaat het in alle gevallen om een WA beperkt casco dekking, dus wordt er aan deze voorwaarde voldaan.

Maximale vergoeding per schadegeval

Daarnaast is het verstandig om goed te kijken naar de maximale vergoeding per schadegeval, aangezien daar grote verschillen op kunnen treden. Op het moment dat een tweedehands auto van gemiddelde leeftijd total-loss verklaard wordt betekent dit dat de economische waarde van de auto niet uitstijgt boven de kosten van een reparatie. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat de waarde van de auto wordt uitgekeerd door de verzekeraar, maar de verzekerde de auto dan niet kan laten repareren en dus kwijt is. AllSecur zou in het geval van een total-loss de economische waarde (ongeveer €7.000) uitbetalen. Ditzo, daarentegen, biedt een gelijkwaardige auto aan bij een total-loss verklaring. Aangezien de economische waarde van een auto altijd een stuk lager ligt dan de marktwaarde van vergelijkbare auto’s ontstaat daar een interessant verschil. Indien het terugkopen van een gelijkwaardige auto €2.000 meer kost dan de economische waarde die de verzekerde ervoor terug zou krijgen betekent dit dat het verschil van €96 per jaar er pas na 20 jaar voor zou zorgen dat de Ditzo autoverzekering duurder is. In het geval van een total-loss binnen 20 jaar is de Ditzo autoverzekering dus de meest voordelige optie, ondanks de hogere premie die ervoor betaald dient te worden.

Bron: www.auto-verzeker.nl

Auteursrecht Vermenigvuldiging van deze tekst is op elke wijze verboden zonder expliciete toestemming van de schrijver. (Carlijndv).
Beoordeling
 • Op dit moment 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

0.0/5 (0 stemmen)

ReagerenInloggen
 •  Email ontvangen bij nieuwe reacties
 •  Inschrijven voor de nieuwsbrief
 • Geen codeNieuwe code
Bedankt voor het reageren

Je reactie is verzonden. Een bevestiging is naar je emailadres verzonden.

 • Er zijn nog geen reacties op deze tekst.